top of page

Recup makers

Ruud Mesdag

Ruud Mesdag studeerde af in de opleidingen landschapsarchitectuur en stedenbouw. Tijdens zijn studies werd hij gebeten om installaties te bouwen met recuperatiemateriaal. Hij kreeg ruimte om in enkele houtateliers bij diverse schrijnwerkers te werken en deed ook eigenhandig een verbouwing waarbij nieuwe technieken, recuperatiemateriaal en het ecologische verhaal zich verder ontwikkelden. Hij verbleef een jaar in Senegal waar hij allerlei inspiratie op deed en in enkele ateliers rond staal en sculpturen werkte.

Christophe Lemmens

Behaalt in 2002 aan de academie voor schone kunsten de titel ‘Meester in de vrije grafiek’. 

Naast het maken van eigen beeldend werk doet hij ervaring op bij Zuidervaart waar hij grote sculpturen vervaardigt en kunstwerken bouwt in opdracht van Filip Metten.

 

Voor zijn eigen werk vindt hij inspiratie in de clash tussen mens en natuur en de manier waarop die twee elkaar beïnvloeden. Verschillende houtsnedes zijn hiervan het resultaat.

 

Tussen 2012 en 2015 werkt hij bij vzw Wotepa als begeleider op een zorgboerderij. In die periode wordt zijn werk monumentaler en raakt hij geboeid door alles wat met bouwen en constructie te maken heeft.

 

In 2015 denkt hij samen met Ruud Mesdag de werking van Atelier Recup verder uit, waarmee hij tot op heden samen allerlei artistieke projecten uitvoert.

bottom of page