Concepten

 

Kaaitoren -2017- (Publieke interventie/ artistieke installatie)

De kaaitoren is een toegankelijk belevingsgebouw dat in de eerste plaats informatie wil meegeven en een panorama biedt over de werf van de heraanleg van de Scheldekaaien in Antwerpen . Een installatie waar voorbijgangers even kunnen gaan zitten om te rusten op een bankje of genieten van het uitzicht. Voor de vormgeving leggen we verschillende linken naar de Haven en de stad Antwerpen als de werf van de 21ste eeuw. Twee gestapelde containers zijn hierin de basis van de constructie. 

De zwevende container die over het fietspad hangt  dient als een toegangspoort of als brug. 

Verschillende insnijdingen en perforaties in de huid van de constructie zorgen voor een panorama aan de kant van de kaaien en voor licht en transparantie in het algemeen. Een spel van diagonale lijnen en driehoeken verbindt deze robuuste volumes tot een geheel. Dit project is niet uitgevoerd.

 

Dranouter poort -2015- (Publieke interventie/ artistieke installatie)

Voorontwerp voor een toegangspoort voor Dranouter.

 

Wilrijk pop up buurtbar -2017- (Publieke interventie)

Een pop up bar werd gevraagd om de mensen van een buurt in Wilrijk rond een aantal zaken op een gezellige manier mee te informeren en de noden na te gaan.

We stelden voor om verschillende zithoekjes in een gezellige sfeer van lampenkappen, tapijtjes en diverse leuke meubeltjes in te kleden.