Bouw sessies

 

Groenhout ontwerp/ meubel sessies -2015(ervarings gericht project)

 

Gedurende zes namiddagen begeleidt Atelier Recup de leerlingen van het stedelijk lyceum Groenhout met het bouwen van hun eigen ontwerpen meubels. Leerlingen brengen zelf materialen mee naar ons groepsatelier in de Appelstraat te Borgerhout, die ze ter plaatse ontmantelen om er dan iets nieuw mee te bouwen. 

 

Tijdes deze bouwsessies krijgen de jongeren materialenkennis aangereikt en leren ze omgaan met verschillende gereedschappen. 

 

Er wordt samen gewerkt en stil gestaan bij wat ze zelf en de anderen maken, wat moeilijk gaat en wat ze in de toekomst nog willen doen. Om af te sluiten doen we  een  fotosessie om iedereen met zijn eigen creaties te vereeuwigen.

We hebben ook met KRAS en JES - jeugdwerking soorgelijke ervaringsgerichte projecten uitgevoerd.

1/12
 

Bouw/ speel installaties -2014,15,16- (reeks evenementen installaties)

Het doel van onze bouwsessies is jongeren, kinderen en diverse doelgroepen prikkelen en aan te moedigen om te bouwen, mee rond vormgeving en spel na te denken. We laten de mogelijkheden van materialen en gereedschappen zien door vaardigheden met handgereedschap bij te brengen.

We voorzien in onze installaties vaak een speel element zoals glijbanen, torens en talrijke curieuze elementen om een aantrekkelijke en toegankelijke uitstraling te bekomen. We moedigen aandachtig bouwen, creatief zijn en voluit gaan in spel en fantasie aan.

Enkele evenementen waar we reeds actief waren met bouw/ speel installaties: Theater aan zee festival (TAZ), Vama Vechi festival (VV), Street art festival ‘the Cristal ship’, Speelplein weken De Haan, Manifiësta festival, ..

1/29